Australac Brenton Tarrant, osumnjičen za napad na dvije džamije u Christchurchu na Novom Zelandu i ubojstvo 50 ljudi, žalio se na uvjete u zatvoru.

Galerija Brenton Tarrant boravio u Zagrebu (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Screenshot) Brenton Tarrant (Foto: screenshot) +0 Brenton Tarrant i Martin Sellner (Foto: AFP)

Izvor iz Novozelandske službe za zatvore rekao je da se ubojica žalio jer nema pravo na posjete, kao ni pravo na telefoniranje, prenosi News.com.au.

Vezani članci Mucad Ibrahim (Foto: AFP,Facebook) Najmlađa žrtva masakra: Trogodišnji dječak umro na rukama ocu koji se pravio mrtav i preživio Napad u Novom Zelandu (Foto: AFP,Facebook) Autor pjesme koju je napadač slušao prije pokolja: "Kakve veze pjesma ima s terorističkim napadom?"

Novozelandska služba za zatvore priopćila je kako se sa zatvorenikom postupa sukladno zakonu i međunarodnim obavezama.

"On trenutno nema pristup televiziji, radiju ili novinama, niti su mu odobrene posjete. Iz operativno sigurnosnih razloga ne možemo otkriti više informacija", ističu iz Službe.

Tarrant je smješten u zatvoru Paremoremo.

Pred sudom u Christchurchu pojavit će se 5. travnja ali će to, najvjerovatnije učiniti putem videolinka.

Tarrant je odbio odvjetnika navodeći da će se sam braniti pred sudom. Policija još nije potvrdila hoće li ga suočiti s optužbama za terorizam.

Podsjetimo, u gradu Christchurchu na Novom Zelandu došlo je do pucnjave u dvjema džamijama. Ubijeno je 50 ljudi. Najmlađa žrtva u ovom pokolju bio je trogodišnji dječak.

Bandić najavio da će Zagreb uplatiti razliku potrebnu za Milino liječenje, ali ima jedan uvjet +0 Mila Rončević, pedijatrija - ilustracija (Foto: Facebook, Pixsell,Marijan Susenj)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju