Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oružani obračun

Ubio plastičnog kirurga jer mu je loše operirao veliki nos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na bogatom kineskom istoku jedan je 33-godišnjak bio na plastičnoj operaciji nosa. Nije bio zadovoljan njezinim ishodom...

Nezadovoljan izgledom svog novog nosa, 33-godišnji Lian ubio je u petak plastičnog kirurga koji ga je operirao, a usput je ranio dvojicu liječnika, a kako obračuni takve vrste nisu rijetkost u Kini, vlasti su najavile pojačane mjere skrbi za sigurnost bolnica, javlja agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

>> Meksiko: Muškarac osumnjičen za 79 ubojstava

Lian se podvrgnuo operaciji nosa u bolnici u Wenlingu u bogatoj istočnoj pokrajini Zhejiang, ali nije bio zadovoljan rezultatom te je uzeo nož i na smrt izbo liječnika na odjelu otorinolaringologije. Ubodne rane pacijent je zadao i dvojici drugih liječnika prije nego što su ga savladali zaštitari, piše agencija.

Ranije ovaj tjedan, u pokrajini Liaoning muškarac se bacio kroz prozor bolnice pošto je zadao šest ubodnih rana liječniku koji mu je operirao ruku i s kojim se posvađao.

Dvojicu liječnika pretukla je bijesna obitelj pacijenta koji je umro u bolnici u južnoj pokrajini Guangdong, piše Xinhua.

Kina je lani potrošila 719.9 milijarda juana (87 milijarda dolara) na zdravstvenu skrb, što je 12 puta više nego lani, no bolnice su često pretrpane, a liječnici loše plaćeni što potiče korupciju.

Ministarstvo zdravstva najavilo je ovaj tjedan da će poboljšati sigurnost kineskih bolnica u kojima je lani sedam osoba ubijeno, a 28 ranjeno u raznovrsnim napadima na medicinsko osoblje. Prema zadnjim dostupnim podacima u 2010. je bilo 17.243 slučajeva otmica, premlaćivanja, prijetnji, verbalnih napada i ubojstava medicinskog osoblja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene