Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGIČNA NESREĆA

Tinejdžericu nagrađenu za esej o borbi protiv oružja ubio zalutali metak u vlastitoj kući

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Trinaestogodišnjakinju koja je napisala nagrađivani esej o oružju i borbi protiv oružja u obiteljskoj kući u Milwaukeeju ubio je zalutali metak. Vjeruje se da je Sandra Parks umrla nakon što je ubojica pucao na svoju bivšu djevojku u obližnjoj kući.

Isaaca Barnesa, 26-godišnjaka koji je ranije optuživan, tereti se za ubojstvo prvog stupnja te posjedovanje i korištenje vatrenog oružja u zatvorenom prostoru. Prijeti mu zatvorska godina od najviše 60 godina, piše CBS News.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Radikalna opcija Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o eskalaciji nasilja na Bliskom istoku: "Jedna mogućnost je vrlo opasna'' Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Časopis Sentinel piše da je Sandra Parks prije dvije godine osvojila treće mjesto u konkurenciji na razini grada svojim esejom ''Naša istina''. Parks je pisala o tome da ''gotovo svakodnevno vidi kaos'', a žalila je ''malu djecu'' koja su postala žrtvama ''besmislenog nasilja vatrenog oružja''.

U optužnici su tužitelji naveli da je Barnesova bivša djevojka posjetila sestru u kući u blizini gdje je živjela Sandra Parks. Policiji je ispričala da joj je Barnes prišao noseći crnu masku, a u rukama je imao ''veliko vatreno oružje Ak-47''. Rekao joj je da ju neće ubiti samo zato što su njezina djeca sjedila u autu ispred kuće.

Iz kaznene prijave, piše CBS News, nije jasno je li u tom trenutku već ubojica već ispalio metak koji je ubio trinaestogdišnjakinju. Policija je Barnesa pronašla u kući, skrivena u ormaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene