Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen turist uz povike 'Bog je velik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva muškarca, od kojih je jedan Iračanin, u ponedjeljak ujutro su otvorila vatru na grupu turista koji su u centru Ammana, glavnog grada Jordana, razgledavali rimski amfiteatara.

Šest je osoba ranjeno, a jedan od muškaraca koji su pucali je uhićen. 

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Napad na turiste dogodio se usred bijelog dana kad je uobičajena skupina stranih turista razgledavala jednu od glavnih atrakcija glavnog grada Jordana. Među pet ranjenih turista su dvoje britanskih, jedan nizozemski, australski te jedan turist s Novog Zelanda, izjavio je jordanski glasnogovornik vlade Nasser Judeh, dodavši kako niti jedan od pet ranjenih turista nije u kritičnom stanju.

Britansko veleposlanstvo u Jordanu poslalo je svoj konzularni tim na mjesto nesreće kako bi potvrdili informacije nekih agencija da je jedan poginuli turist Britanac.

- Hodao sam i odjednom ugledao muškarca koji je izvadio pištolj i počeo vikati Allah Akbar (Bog je velik), nakon čega je počeo pucati - prenio je CNN izjavu jednoga od svjedoka.

Nitko do sada nije preuzeo odgovornost za napade, a sumnja se na al-Qa'idu koja je prošle godine izvela niz samoubilačkih bombaških napada na jordanske hotele, ubivši pritom velik broja turista.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene