Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se potvrda informacije

Ubijen šef ogranka Islamske države odgovoran za otmicu Tomislava Salopeka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatske snage sigurnosti navodno su ubile vođu vojnog krila terorističke skupine Provincija Sinaj Rashada Abu al-Qassima.

Službene potvrde te informacije još nema. Provincija Sinaj je ogranak terorističke organizacije Islamska država i smatra se odgovornom za otmicu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka.

Pročitajte i ovo Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku Ilustracija Upućeni trgovci potvrdili Rusija prodala pola milijuna tona pšenice po nižoj cijeni jednom od najvećih svjetskih uvoznika

'Ljudi čuvajte se, čuvajte se. To što poslodavci osiguraju ljude ne znači ništa kad se ovakve stvari dogode'

Ni hrvatske sigurnosne službe zasad nemaju potvrdu informacije i odmah su krenule u provjeru svojim kanalima.

"Imam informaciju. Ista je kao i sa Tomislavom Salopekom. Dakle nažalost mi i dalje pokušavamo, ali znate i sami da su nam mogućanosti ograničene. I mogu misliti kako je obitelji, kako je supruzi", rekao je premijer Zoran Milanović.

Sinaj je od svrgavanja predsjednika Mubaraka prije četiri i pol godine poprište islamističke pobune koju egipatska vojska ne uspijeva slomiti. Nakon svrgavanja predsjednika Mursija prije dvije godine, akcije islamista su se pojačale.

Ubijene su stotine pripadnika snaga sigurnosti, a teroristički napadi su česti i u drugim dijelovima zemlje, posebno glavnom gradu Kairu. Velik broj pripadnika najaktivnije među islamističkim skupinama na Sinaju, Ansar Bait al-Maqdis, krajem prošle godine prisegnuo je na vjernost Islamskoj državi i nazvao se Provincija Sinaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene