Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zračnoma napadu ubijen je pripadni al Kaide, terorist Mokhtar Belmokhtar.


SAD je izvršio zračni udar u Libiji na pripadnika al Kaide, terorista Mokhtara Belmokhtara, priopćio je Pentagon.

Vezani članci Chiara Pašić Pravomoćna presuda Vrhovnog suda: Majci za ubojstvo trogodišnjeg sina u Puli 33 godine zatvora Automobilom se zabio u karnevalsku povorku u Njemačkoj Broj ozlijeđenih u naletu automobila na povorku u Njemačkoj popeo se na 50

Belmokhtar ima dugu povijest vođenja terorističkih aktivnosti kao član al Kaide u sjeverozapadnoj Africi i režirao je napade u Alžiru 2013. u kojima je ubijeno najmanje 38 ljudi iz deset zemalja, među kojima su bila tri Amerikanca, navodi se u priopćenju.

"Protuteroristički udar na terorista povezanog s al Kaidom" proveden je u subotu, rekao je pukovnik Steve Warren.

Htjeli su prijeći granicu, a onda se zgrozili onim što ih je dočekalo

CNN je izvijestio da je Belmokhtar, koji je optužen u SAD-u 2013. za zločine povezane s napadom na plinsko postrojenje u Alžiru, ubijen u tom napadu, pozivajući se na neidentificiranog američkog dužnosnika.

Libijska priznata vlada također je objavila u nedjelju da je Belmokhtar ubijen. Američka vojska je potvrdila da je on bio meta napada, ali nije rekla je li ubijen.

Posljednjih mjeseci Libija je suočena s najgorim nasiljem od svrgavanja Moamera Gadafija 2011. Militanti povezani s Islamskom državom iskorištavaju politička previranja u zemlji za osvajanje teritorija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook