Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Na streljani

Ubijen najpoznatiji američki snajperist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najučinkovitiji snajperist u američkoj vojnoj povijesti Chris Kyle, bivši mornarički specijalac i autor knjige 'Američki snajper', ubijen je u subotu vatrenim oružjem u Teksasu, objavio je mjesni list Fort Worth Star-Telegram.

Kyle i još jedna osoba iz zasad nepoznatih razloga ubijene su na streljani Rough Creek Lodge's u sjevernom Teksasu. Osumnjičenik za ubojstvo Eddie Ray Routh pokušao je pobjeći, ali je uhićen, objavio je ured mjesnog šerifa. Identitet druge ubijene osobe nije objavljen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žali ni za čim Ovo je snajperist koji je ubio 255 ljudi i napisao knjigu o tome

>> Transplantirali mu obje ruke!

Kyle (38) napisao je knjigu "Američki snajper" o svojoj službi u američkoj vojsci od 1999. do 2009. godine. On je sa 160 potvrđenih ubojstava najučinkovitiji snajperist u američkoj vojnoj povijesti. Odslužio je četiri rotacije u Iraku i za hrabrost je odlikovan dvjema Srebrnim zvijezdama.

"Šokantno je i zapanjujuće da je Kyle ovako završio život nakon svega što je prošao u karijeri", kazao je suautor njegove knjige Scott McEwen.

U nedavnom intervjuu u povodu pokolja djece u osnovnoj školi u Newtownu i polemike o kontroli naoružanja koja se potom razvila, Kyle je izjavio kako je protiv toga i založio se da se učitelji obuče za upotrebu vatrenog oružja i naoružaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene