Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdeset dvije osobe za koje se sumnja da pripadaju 'Ndrangheti, kalabrijskoj mafijaškoj organizaciji uhićene su u policijskoj operaciji velikih razmjera u Crotoneu, u Kalabriji, na krajnjem jugu Italije.


"Uhitili smo ukupno četrdeset dvije osobe osumnjičene da su članovi klana 'Ndrangheta", izjavio je policijski načelnik u Crotoneu Angelo Morabito. Optužene su za zločinačko udruživanje, ubojstva, iznudu i krijumčarenje droge, dodao je Morabito.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije?

'Ndrangheta nadzire krijumčarenje kokaina u Europi, s godišnjom prodajom koja se procjenjuje na 36 milijarda eura, čime je nadmašila poznatiju sicilijansku mafijašku organizaciju Cosa Nostru.

"Tristotinjak ljudi sudjelovalo je u ovoj operaciji koja je plod četverogodišnje istrage" i koja je "golem uspjeh u borbi s mafijom", istaknuo je Morabito.

Istraga se oslanjala na svjedočanstvo petorice mafijaša pokajnika koji su surađivali s policijom.

Prema izvješću parlamentarnog povjerenstva za borbu s mafijom objavljenom u veljači, 'Ndrangheta je međunarodna gospodarska sila koja se financira zloporabom europskih fondova, krijumčarenjem droge i naplatom pizzoa, mafijaške naknade za zaštitu.