Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 100 mafijaša

VIDEO: Masovno uhićenje mafijaša u NY

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke federalne vlasti počele s s uhićenjima više od stotinu mafijaških osumnjičenika u New Yorku, priopćio je FBI, a prenosi agencija Reuters.

Više od 120 pripadnika pet mafijaških obitelji iz New Yorka optuženo je za ubojstva, iznudu, ilegalno kockanje i trgovinu narkoticima u jednoj od najvećih racija protiv mafije u povijesti FBI-a, objavili su u četvrtak američki savezni tužitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klan Casalesi-Zagria 12 mafijaša uhićeno u Italiji Slika nije dostupna Siguran seks kroz prozor Žena ste i imate više od 2 kondoma? Uhićeni ste!

Američki ministar pravosuđa Eric Holder rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u New Yorku da su među 127 optuženika i visoko pozicionirani članovi obitelji Gambino i Colombo, te navodni bivši 'boss' organiziranog kriminala u regiji New England, koja obuhvaća države na sjeveroistoku SAD-a.

Meta udara na organizirani kriminal je svih pet glavnih obitelji Cosa Nostre u New Yorku - Genovese, Gambino, Lucchese, Colombo i Bonanno.

Optužbe pokrivaju desetljeća kaznenih djela, kazao je Holder, uključujući klasične mafijaške likvidacije kako bi se uklonili suparnici, jedno ubojstvo za vrijeme neuspjele pljačke i dvostruko ubojstvo u baru nakon svađe oko prolivenog pića.

Američka TV kuća NBC akciju je prozvala najvećim mafijaškim uhićenjima u povijesti New Yorka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene