Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je šezdeset i pet osoba poginulo, a osamdeset je ranjeno pri urušavanju peterokatnice u indijskoj prijestolnici.


Najmanje je 30 ljudi zatrpano pod ruševinama zgrade koja se urušila u ponedjeljak kasno navečer u gusto naseljenoj četvrti Laxmi Nagaru u New Delhiju, objavila je tv-mreža NDTV.

Vezani članci Urušavanje zgrade Na gradilištu popustila oplata, radnici su mogli samo gledati kako se sve ruši pod njima Medvedski breg 44 U Zagrebu se urušila neodržavana kuća, predstavlja opasnost, a na terenu su vatrogasci i policija

Desetak ozlijeđenih je u kritičnom stanju. Vatrogasne ekipe, policija i gradski čelnici su, uz pomoć stanara, sudjelovali u spašavanju i uklanjanju ruševina.

Uzrok nesreće još nije utvrđen, ali je ministar financija u Delhiju Ak Walia rekao nedavno da su poplave nakon jakih monsunskih kiša potkopale temelje zgrade.

Sumnja se da je voda potkopala temelje

'Čini se da je voda potkopala temelje zgrade, što je možda uzrokovalo urušavanje', rekao je Walia. Drugi čelnici pripisuju nesreću nekvalitetnoj gradnji. Gradonačelnica Sheila Dikshit naredila je istragu o uzrocima tragedije.

Strahuje se da bi se broj stradalih mogao popeti na 70. (Hina/ A.E.)