Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rocco Morabito, Talijan za kojim pravosuđe njegove zemlje već više od 20 godina traga zbog krijumčarenja droge i mafijaških aktivnosti, uhićen je u nedjelju u hotelu u Montevideu, priopćilo je urugvajsko ministarstvo unutarnjih poslova.


Morabita, "člana Ndranghete, kalabreške mafije, Italija traži od 1995.", a Interpol je za njim izdao takozvanu crvenu tjeralicu zbog toga što je od 1988. do 1994. pripadao kriminalnoj organizaciji koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem droge, dodaje se u priopćenju ministarstva.

Vezani članci Snimka pada žičare u Italiji VIDEO Objavljena stravična snimka pada žičare u Italiji, kada je poginulo 14 ljudi Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

U priopćenju se također navodi da je Morabito, uz druga kaznena djela, osiguravao dopremu droge u Italiju, njezinu prodaju u Milanu te da je 1992. iz Brazila pokušao uvesti 592 kg kokaina i 630 kg 1993. godine. I dalje po tom dokumentu, prenoseći policijske izvore, Rocco Morabito je u zadnjih 13 godina živio u Urugvaju, u ljetovalištu Punti del Este, gdje je otkriven kada je svoju kćer upisao u srednju školu pod pravim imenom.

Nakon šestomjesečne istrage utvrđeno je da je taj talijanski državljanin ishodio urugvajske dokumente predočivši brazilsku putovnicu na ime Francisco Capeletto. Tijekom uhićenja njega i supruge, policajci su zaplijenili pištolj, komad hladnog oružja, 13 mobitela, 12 bankovnih kartica, dva automobila, portugalske putovnice, nakit i čekovnu knjižicu nominiranu na dolare.

Dok se obrađuje talijanski zahtjev za izručenje, Morabito će tri mjeseca provesti u urugvajskom zatvoru zbog posjedovanja lažnih isprava i krađe identiteta. (Hina)