Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Ugandi od ebole oboljela 51 osoba, 16 umrlih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hemoragijsku groznicu kojom se u Ugandi od kolovoza zarazila 51, a umrlo 16 osoba, uzrokovao je virus ebole, potvrdilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.

'Utvrđeno je da je tajanstvena bolest koja se pojavila u Bundibugyju ebola', priopćio je Sam Zaramba, ravnatelj zdravstvene službe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skok ljudi u samoizolaciji Blagi porast preminulih i zaraženih koronavirusom: Stožer objavio najnovije podatke Slika nije dostupna Reklamni trik? Treći dan opće izolacije od ebole u Sijera Leoneu prolazi uz kritike

Žrtve hemoragijske groznice u okrugu Bundibugyo, blizu planinske granice s Demokratskom Republikom Kongo, razbolili su se i u nekim slučajevima umrli u kolovozu.

Zdravstveni dužnosnici isprva su sumnjali u virus Marburg, srodan virusu ebole, kojim su se mjesec dana prije toga zarazile tri osobe u drugom dijelu zapadne Ugande, od kojih je jedna umrla. Međutim, kasniji testovi pokazali su da je u pitanju virus ebole.

Godine 2000. kad je Ugandu prošli put pogodila epidemija ebole zarazilo se 425 osoba, od kojih je nešto više od polovine umrlo.

Vlada je priopćila kako su poduzeti koraci da se inficirane osobe izoliraju kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene