Tornado je poharao kubanski glavni grad u nedjelju navečer pri čemu je smrtno stradalo najmanje troje ljudi a 172 je ozlijeđeno, rekao je predsjednik Miguel Diaz-Canel.

Galerija


Zasad se još ne znaju razmjeri štete. Kubanski list Granma objavio je fotografije poplavljenih ulica i pločnika punih ruševina. Građani na društvenim mrežama objavljuju fotografije prevrnutih automobila i autobusa i opisuju nestanke struje.

Vezani članci Poplava u Kokorićima - 2 Godinama se neće oporaviti od poplave, ali računi im i dalje stižu: "Ovo je trebao biti najljepši Božić, a tuga se ne može izmjeriti" Nezapamćene poplave u vrgoračkom kraju - 1 Voda se povlači u vrgoračkom kraju, stižu grijalice, a smislilo se i trajno rješenje za poplave. No rok za realizaciju je pet godina

Spasilačke ekipe raspoređene su širom pogođenog područja, napisao je Diaz-Canel na Twitteru. Objavio je fotografije na kojima razgovara s ljudima usred gomila ruševina.

Poplavljene su i pokrajine Pinar i Artemisa, zapadno od Havane te pokrajina Mayabeque, istočno od glavnoga grada, objavio je CNN. (Hina)