Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrto smaknuće

U Teksasu pogubljen zatvorenik zbog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joshua Maxwell (31) iz Indiane pogubljen jeu Teksasu zbog ubojstva policajca Rudyja Lopesa.

Još prije deset godina izvukao je kraći kraj u oružanom sukobu s policijom, koja ga je tražila zbog zločina. Bježao je u kamionu kojeg je ukrao ubijenom policajcu, prenosi AP. Prije nego mu je izrečena smrtna kazna ispričao se za ubojstvo koje je počinio. 'Osoba koja je to učinila prije deset godina nije ista osoba koju danas gledate,' rekao je Maxwell. Rekao je da je njegovo smaknuće samo stvaranje novih žrtava. 'Ovo neće ništa promijeniti,' rekao je.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 1 Stvarna prijetnja ili kampanja Ustavnoj krizi SAD-a ne nazire se kraj: "Nije lako razgovarati s osobom koja za sebe kaže da je božji poslanik" Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

Maxwell  je već četvrta osoba koja je smaknuta ove godine u Teksasu. Američki Vrhovni sud prošli je tjedan odbio razmotriti njegov slučaj. Maxwell je sa svojom djevojkom Tessie McFarland sudjelovao u zločinima po SAD-u, a u tim pohodima ubili su dvoje ljudi, spomenutog policajca i mehaničara Robbyja Botta. Njegova djevojka priznala je krivnju i nagodila se pa se 'izvukla' od smrtne kazne. Služi kaznu zatvora od 30 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene