Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje

U svijetu više od 5 milijardi pretplata za mobilne telefone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj pretplata za mobilne telefone prošlog je tjedna prvi put premašio brojku od 5 milijardi, gotovo sedam puta više nego prije deset godina, pokazali su rezultati istraživanja koje je proveo švedski telekomunikacijski div Ericsson.

Broj novih pretplatnika danas se povećava ritmom od dva milijuna na dan, 'u velikoj mjeri zbog rastućih tržišta poput Kine i Indije', kaže se u studiji. 'Prema Ericssonovim procjenama temeljenim na podacima iz tog sektora, petmilijardita pretplata zabilježena je 8. srpnja 2010.', stoji u priopćenju švedske korporacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Uprave Ericssona: 'Hrvati su vrlo predani, ali i vrlo obrazovani radnici' Slika nije dostupna Pomažu u reformi zdravstva Kosor: Ericsson Nikola Tesla lider ne samo u regiji

'Godine 2000. pretplatu za mobilnu telefoniju imalo je oko 720 milijuna ljudi u svijetu, što je manje nego od današnjeg broja pretplata samo u Kini', dodaje Ericsson. Pojmom pretplate obuhvaćene su i pretplate u punom smislu riječi i prepaid varijante, napominje se u studiji. No, budući da jedna osoba može imati nekoliko pretplata, brojka koju spominje Ericsson ne znači da postoji pet milijardi korisnika mobitela. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene