Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj pretplata za mobilne telefone prošlog je tjedna prvi put premašio brojku od 5 milijardi, gotovo sedam puta više nego prije deset godina, pokazali su rezultati istraživanja koje je proveo švedski telekomunikacijski div Ericsson.


Broj novih pretplatnika danas se povećava ritmom od dva milijuna na dan, 'u velikoj mjeri zbog rastućih tržišta poput Kine i Indije', kaže se u studiji. 'Prema Ericssonovim procjenama temeljenim na podacima iz tog sektora, petmilijardita pretplata zabilježena je 8. srpnja 2010.', stoji u priopćenju švedske korporacije.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvati su vrlo predani, ali i vrlo obrazovani radnici' Slika nije dostupna Kosor: Ericsson Nikola Tesla lider ne samo u regiji

'Godine 2000. pretplatu za mobilnu telefoniju imalo je oko 720 milijuna ljudi u svijetu, što je manje nego od današnjeg broja pretplata samo u Kini', dodaje Ericsson. Pojmom pretplate obuhvaćene su i pretplate u punom smislu riječi i prepaid varijante, napominje se u studiji. No, budući da jedna osoba može imati nekoliko pretplata, brojka koju spominje Ericsson ne znači da postoji pet milijardi korisnika mobitela. (Hina)