Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Zoran Milanović sastao se s predsjednikom i glavnim direktorom korporacije Ericsson Hansom Vestbergom i predsjednicom kompanije Ericsson Nikola Tesla Gordanom Kovačević.


'Hrvatska je za nas vrlo važno tržište', rekao je predsjednik Ericssona, Vestberg. Istaknuo je iznimno dobre rezultate istraživanja i razvoja u tvrtki Ericsson Nikola Tesla, napominjući da je 90 posto zaposlenika tvrtke u Hrvatskoj visoko obrazovano.

>> 'Milanović otvoreno širi govor mržnje'

Bilo je riječi i o modelu poslovanja Ericssona, koji se temelji na istraživanju, razvoju i inovacijama, pri čemu je istaknut projekt e-zdravstvo, kao primjer uspješne suradnje javnog i privatnog sektora u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Istraživanje i razvoj imaju velik značaj u razvoju gospodarstva i ekonomskom rastu, stoga tvrtka Ericsson godišnje ulaže pet milijardi američkih dolara u te segmente.

Ove se godine obilježava šezdeseta obljetnica tvrtke Nikola Tesla. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Željko Sačić Sačić u Saboru o Milanovićevu odlasku iz Zadra: "To je sramotno ponašanje, grubi nasrtaj na Domovinski rat" Ministar obrane Mario Banožić Banožić o Milanovićevu potezu: "Nisam nikad cijenio samovolju, ali nemam ja tu što odobravati"