Na vrhu nove zgrade Svjetskoga trgovačkog centra (WTC) u New Yorku 29. svibnja otvorit će se vidikovac, izvijestili su dužnosnici.


Neboder visok 541 metar, najviša je zgrada u Sjedinjenim Državama, a izgrađen je na mjestu na kojemu su se nekad nalazili poznati njujorški Blizanci, srušeni u napadu Al-Kaidinih terorista 11. rujna 2001. pri čemu je smrtno stradalo gotovo 3000 ljudi.

Vezani članci Ilustracija Kažnjavat će građane bez maske: Hoće li se to odnositi i na policajce koji ih ne nose? PR Vesela Imogenova ljetna zabava na Vidikovcu u Maksimiru

Glavni dio vidikovca otvoren za javnost nalazit će se na stotom katu, na srednjoj od tri razine. Na 101. katu bit će restoran, a na 102. je predviđen prostor za privatne događaje koji će moći primiti oko 300 ljudi.

Ulaznice za opservatorij u prodaji su od 8. travnja i stoje 32 dolara za odraslu osobu te 26 dolara za djecu od šest do 12 godina.

Slobodan ulaz imat će članovi obitelji žrtava napada i oni koji su u rujnu 2011. pomagali u njihovu spašavanju, pružanju pomoći te u njihovu oporavku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook