Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovski Srbin 57-godišnji Slavomir Sovrlić iz Zubina Potoka na sjeveru Kosova smrtno je stradao noću s utorka na srijedu u svom domu u sukobu s pripadnicima Kosovske policije koji su intervenirali zbog obiteljskog nasilja, priopćila je kosovska policija.


Glasnogovornik Kosovske policije za područje Mitrovice Besim Hoti izjavio je da je policija u kuću stradalog stigla nešto poslije ponoći na prijavu građana zbog uznemiravanja i pokušaja ubojstva. 'Građani su osumnjičenika primijetili s pištoljem u šakama, a on je prije toga ispalio nekoliko hitaca. Vjeruje se da je pucao u svoga sina, a onda je i nekoliko metaka ispalio prema policajcima', rekao je glasnogovornik Hoti.

Vezani članci Andrej Plenković - 1 Plenković predstavio izmjene Kaznenog zakona: ''Nažalost, nasilje nikad nećemo iskorijeniti do kraja, ali...'' Obiteljsko nasilje, ilustracija Trudnu nevjenčanu suprugu gurnuo niz stepenice, tukao i napadao: Kad se odselila, puškom prijetio i njezinoj obitelji

Policija je, po riječima glasnogovornika, uspjela izvući članove Sovrlićeve obitelji, koji su bili zaključani u jednoj od soba u kući, ali nakon pokušaja da se nasilnik uvjeri da spusti oružje i preda se nastala je pucnjava. 'Osumnjičenik je ispalio nekoliko metaka prema policiji, a jedan metak pogodio je u prsa policajca koji je nosio pancirku, pa nije teže ozlijeđen', rekao je Hoti.

Međunarodni javni odvjernik izviješćen je o tom slučaju te je naredio da se tijelo stradalog prenese u Institut sudske medicine u Prištini na obdukciju. Osim oružja iz kojeg je pucano na policiju pronađeni su i zaplijenjeni snajper i dvije lovačke puške.