Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno 11 osoba

Skandirali 'Allahu Akbar', policija ih pokušala rastjerati, pa uslijedilo nasilje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest policajca ranjeno je u sukobima turske policije i islamista koji su na jugoistoku zemlje prosvjedovali zbog smrtne presude bivšem egipatskom islamističkom predsjedniku Mohamedu Mursiju.

Prosvjednici su se okupili u petak nakon tjedne molitve pred jednom džamijom gdje su skandirali "Allahu Akbar", prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Prizor prosvjeda Veliki prosvjed VIDEO Kaos u Rusiji: Stotine nasrnule na policiju, građane rastjerali suzavcem

Policija ih je pokušala rastjerati suzavcem i vodenim topovima kada su krenuli prema glavnom gradskom trgu, na što su prosvjednici odvratili bacanjem kamenja na specijalnu policiju.

PADA POTPORA Turska vladajuća stranka mogla bi izgubiti izbore

Iz ureda guvernera Dijarbakira je u subotu objavljeno priopćenje o najmanje 11 policijskih časnika ranjenih u sukobima u kojima su pričinjene velike štete u gradu. Dvadesetak prosvjednika je privredeno.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan prošlog je tjedna oštro kritizirao smrtnu kaznu koja je u Egiptu izrečena bivšem šefu te države Muhamedu Mursiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene