Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 21 osoba, među kojima i policajci, ubijeni su u nasilju u kineskoj nemirnoj pokrajini Xinjiang, objavile su vlasti.


'Ukupno je 21 osoba poginula. Među 15 ubijenih bilo je policajaca i čuvara reda, a zatim je u sukobima ubijeno još šest napadača', objavio je dužnosnik okruga Barchuk u regiji s većinskim muslimanima.

Internetska stranica Tianshan, koju nadziru vlasti u Xinjiangu, tvrdi da su za nasilje odgovorni teroristi. Pokrajina Xinjiang često je poprište nemira zbog velikih napetosti između većinskog naroda Han i Ujgura, turkofornih muslimana.

Brojni Ujguri optužuju kineske vlasti da guše njihovu vjeru i kulturu te se protive masovnom useljavanju Hana u tu regiju koja je još jako siromašna iako je bogata prirodnim izvorima. (Hina)

>> Raste crna brojka: Najmanje 156 mrtvih, više od 5.000 ozlijeđenih

Vezani članci Srednjoškolski đački dom u Zadru Policija kazneno prijavila ravnatelja učeničkog doma: Strancima privatno naplaćivao karantenski smještaj u domu Oružje Skriveno smrtonosno blago: Policija otkrila dva privatna crna arsenala na dva kraja Hrvatske

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook