Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Marš iz Srbije'

U Subotici i Petrovaradinu osvanuli protuhrvatski grafiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila maloljetnike, autore protuhrvatskih grafita, koji su ih napravili pod utjecajem alkohola.

Policija je u Subotici i Novom Sadu uhitila u četvrtak tri maloljetnika koji su na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i obiteljskoj kući Hrvata u Petrovaradinu napisale prijeteće poruke Hrvatima. Za ispisivanje natpisa 'Marš iz Srbije' na sjedištu DSHV-a u Subotici osumnjičeni su 17-godišnjak i 16-godišnjak koji su to, kako se navodi u policijskom priopćenju, učinili pod utjecajem alkohola.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

Osumnjičeni maloljetnici saslušani su u policiji i bit će kazneno prijavljeni zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i nesnošljivosti, priopćila je policija. Uspješna u otkrivanju autora protuhrvatskog grafita na obiteljskoj kući Hrvata u Petrovaradinu bila je i novosadska policija, koja je priopćila kako je također riječ o maloljetniku koji će biti kazneno prijavljen zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Kuću Hrvata u Petrovaradinu, kako prenosi vojvođanska Radiotelevizija, oličili su nakon toga novosadski gradonačelnik Igor Pavličić i zamjenik načelnika novosadske policijske uprave Stevan Krstić. Gradonačelnik Pavličić je rekao da takvim sadržajima nema mjesta u gradu u kojem stoljećima žive pripadnici različitih naroda. Vlasnik kuće na kojoj je ispisan grafit, kaže da 'u zadnjih šest mjeseci prima prijeteće i uvrjedljive telefonske pozive'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene