U stravičnoj nesreći u Australiji život su izgubila dva osmogodišnja dječaka.


Dvojica osmogodišnjaka poginula su, a još je troje djece ozlijeđeno nakon što se u učionicu jedne škole u Sydneyju zabio automobil.

Vezani članci Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 3 Što se štrajkalo – štrajkalo se! Đaci s torbama na leđima jutros se vraćaju u školske klupe Vlak za Križevce, ilustracija (Foto: Damir Špehar/PIXSELL) Nesreća kod Križevaca: Vlak s 20 putnika iskočio iz tračnica

Automobil je probio drveni zid škole u zapadnom dijelu grada, a u učionici su u trenutku nesreće bili učiteljica i 24-ero djece.

U bolnicu je odvezeno petero djece, uključujući dvojicu preminulih dječaka. Tri su djevojčice hospitalizirane, a još 16-ero djece pregledano je na mjestu nesreće zbog manjih ozljeda.

Vozilom je upravljala 52-godišnja žena koja nije povrijeđena, ali je odvedena u bolnicu na testiranje krvi i urina.

"Želim svoju mamu"

Muškarac koji je pomogao podignuti automobil s jednog od stradalih dječaka opisao je tužne trenutke kojima je svjedočio. Radi se, naime, o muškarcu koji živi u blizinu škole, u koju je dotrčao kad je čuo glasan udarac.

S još trojicom muškaraca pomicao je automobil s djeteta koje je bilo u nesvijesti, a u isto vrijeme čuo je drugog ozlijeđenog dječaka koji je ležao u blizini.

"Govorio je 'Želim svoju mamu'", ponovio je muškarac posljednje riječi dječaka koji je preminuo od posljedica stravične nesreće.