Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestres kuće

'Umjetničko djelo' pronađeno u potrazi za Hadžićem je fotografija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pošto su mnogi mediji javili kako je srbijanska policija uu premetačini kuće prijatelja haaškog optuženika Gorana Hadžića pronašla vrijednu sliku talijanskog umjetnika Amedea Modiglianija, utvrdilo se da je riječ samo o njezinoj fotografiji.

Srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine najprije je bilo objavilo da je pronašlo Modiglianijevo djelo, vrijedno više milijuna eura, a ubrzo nakon toga poslalo je ispravljeno priopćenje u kojemu navodi da je riječ o fotografiji Modiglianijeve slike uz koju su pronađene mnoge umjetnine.

Pročitajte i ovo Oduzeto oružje, streljivo i sastavni dijelovi oružja te preparati za potenciju Naoružan do zuba Pretresli mu kuću i pronašli oružje, streljivo, induktor za rasprskavajuću minu... Policiju zatekla i jedna potpuno drugačija stvar Amfora - 2 Vrlo rijetke Baš u pravo vrijeme! Tražili su drogu, a pronašli antičke amfore: Jedna je posebno zanimljiva

Talijanski majstor Amedeo Modigliani, koji je živio od 1884. do 1920., ostavio je iza sebe vrijedna djela, ali i prijepore budući da je, po tvrdnjama stručnjaka, vrlo teško utvrditi je li neko "njegovo" djelo uistinu original ili krivotvorina. Neki poznavatelji čak tvrde da na jedno originalno Modiglianijevo djelo dolaze čak tri krivotvorine.

>> 'Mladić i Hadžić će potpasti pod 'okončanje nedovršenih poslova''

U Novom Sadu je pretresena kuća Zorana Mandića, bliskog prijatelja haškog optuženika Gorana Hadžića.

Pripadnici MUP-a Srbije jutros su obavili prestres kuće Zorana Mandića, priopćeno je iz srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine, a piše Press. Na temelju naloga tužitelja Vladimira Vukičevića, pretres je trajao od podneva, a tragalo se za dokazima koji bi doveli do osoba koje pomažu u skrivanju i koji bi pomogli u lociranju Gorana Hadžića. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene