Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Troškovi su niski

Neobičan posao u Srbiji s kojim je moguće pristojno zaraditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbrinjavanje jednog psa lutalice nije zahtjevan posao, a iznos potpore ostaje simboličan, ali ako je u pitanju njih desetak, u Srbiji briga za pse lutalice postaje posao od kojeg je moguće i pristojno živjeti.

Za zbrinjavanje jednog psa lutalice, vlasnici ilegalnih prihvatilišta mjesečno mogu dobiti i po nekoliko desetaka eura.

Sve veći broj životinja bez vlasnika na ulicama grada Niša nije rezultat prirodnog procesa izvještava Telegraf, već posljedica masovnog dovoženja pasa lutalica i mačaka iz okolnih kvartova i mjesta.

"Građani na periferiji prijavili su nam da se iz automobila, kombija ili traktorskih prikolica psi ostavljaju na rubu grada. Obično se to događa u kasno doba noći", kaže Bratislav Vučković, direktor komunalnog poduzeća iz Niša.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"



Pretpostavka je kako psi lutalice najčešće pristižu iz okolnog područja, ali najveći problem je što se u posljednjih nekoliko nedjelja dogodilo čak šest napada lutalica na građane, od kojih su tri bila s teškim posljedicama.

U Nišu trenutno postoji nekoliko manjih prihvatilišta od po desetak životinja o kojima se brine u improviziranom prostoru.

Mjesečno, za zbrinjavanje po jednom psu iznos potpore nije velik, nekoliko desetaka eura. Ipak, računica je jednostavna: čuvanje 10 ili 20 pasa za petsto ili više eura mjesečno, dok troškovi ne mogu biti veći od trećine dobivene potpore – rezultira prilično unosnom plaćom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene