Nepal (Foto: AFP)
Nepal (Foto: AFP) Foto: Afp

Najmanje osam alpinista izgubilo je život u masivu planine Gurja, u Nepalu, tijekom jake snježne oluje koja je opustošila njihov logor, objavila je u subotu nepalska policija.


"Osam osoba, uključujući članove južnokorejske ekspedicije, poginulo je na zapadu Nepala vjerojatno zbog snježne oluje", izjavio je glasnogovornik policije Sailesh Thapa.

Vezani članci Policija, ilustracija Tragedija u poznatom turističkom odredištu: 18-godišnjak se poskliznuo i pao u vodu, ronioci nakon tri sata pronašli tijelo Građani pale svijeće na mjestu stradavanja motorista i biciklista - 1 VIDEO Građani se okupili na mjestu nesreće u Zagrebu i palili svijeće: "Neki plaču, emotivno je"

Deveta osoba smatra se nestalom, dodao je on. Policija je također objavila da se radi o pet južnokorejskih alpinista te trojici nepalskih vodiča.

Snježna oluja uništila je njihov logor na visini od 7193 metra. Thapa je izjavio da je spasilački helikopter uočio osam tijela na planini.

Organizator ekspedicije priopćio je da je među južnokorejskim penjačima bio himalajski veteran koji se prvi u toj zemlji popeo na svih 14 vrhova viših od 8000 metara. (Hina)