BiH policija, ilustracija (Zoran Grizelj/PIXSELL)
BiH policija, ilustracija (Zoran Grizelj/PIXSELL)

Nedžad Čaušević, za kojim je policija intenzivno tragala nakon što je jutros na ulici u Sarajevu ubio jednu ženu, oduzeo si je život kada ga je policija sustigla na Bjelašnici.


Nedžad Čaušević, za kojeg se sumnjalo da je jutros u Sarajevu ubio Sanelu Trstenu i ranio još jednu ženu, oduzeo si je život nakon što se našao u policijskom okruženju.

Vezani članci Policija Skandal kod Dubrovnika: Načelnik postaje seksualno uznemiravao najmanje četiri policajke Ilustracija (Foto: Gettyimages) Krvavi Božić u Sloveniji: Muškarac pred djetetom ubio partnericu i njene roditelje

Za Čauševićem su tragale sve raspoložive policijske snage nakon što je jutros ubio ženu na ulici u Sarajevu. Nakon što ga je policija okružila na Bjelašnici Čaušević je i na njih zapucao iz automatskog oružja, a kada je shvatio da ne može pobjeći, oduzeo si je život, piše Avaz

Blokirali Bjelašnicu

Policija je za Čauševićem tragala po Bjelašnici nakon što je u tog područja pronađeno njegovo vozilo. Prema šumskom dijelu planine upućeni su specijalci naoružani dugim cijevima, a u potrazi su sudjelovali i psi tragači. Vjeruje se da je Čaušević jutros naoružan automatskom puškom kojom je počinio krvavi zločin.

Kako doznaje Avaz, u pucnjavi je zalutali metak ranio i zaposlenicu poduzeća Park, ispred kojeg je i došlo do pucnjave. Prema dosadašnjim saznanjima, nesretna je žena bježala od ubojice, a pretpostavlja se da je motiv ubojstva ljubomora.