Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najslabiji odaziv

U Sarajevu malo prosvjednika, u Tuzli ukidaju privilegije smijenjenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko stotinu ljudi sudjelovalo je u okupljanju ispred Predsjedništva BiH. Izašli su i na Ulicu maršala Tita te blokirali promet.

Mali broj prosvjednika ponovo se u petak okupio u Sarajevu kako bi nastavili tražiti ostavku vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Nakon dvosatnog stajanja na kiši ispred sjedišta Predsjedništva BiH oko 14 sati manje od stotinu sudionka okupljanja odlučili su iskoračiti na Ulicu maršala Tita i blokirati promet kako su to činili i ranijih dana.

Pripadnici temeljne policije koji su nadzirali okupljanje u tome ih nisu pokušali fizički spriječiti.

Broj prosvjednika u središtu Sarajeva u petak je bio najmanji u proteklih sedam dana.

Osim načelnog isticanja zahtjeva za ostavkama prosvjednici u Sarajevu do petka nisu uspjeli artikulirati druge zahtjeve koje bi uputili zakonodavnim vlastima na županijskoj razini.

Huligani prijavljeni za terorizam nakon napada u Sarajevu

To za sada uspijeva jedino prosvjednicima u Tuzli okupljenima u neformalnu udrugu pod nazivom "Plenum građana".

Na njihov zahtjev skupština tuzlanske županije donijela je odluku o ukidanju prava županijskom premijeru i smijenjenim ministrima na primanje plaća do 12 mjeseci nakon podnošenja ostavki kako je to zakonom do sada bilo moguće.

"Ostvarivanje tih prava prestaje danas", potvrdio je u petak novinarima predsjednik skupštine Tuzlanske županije Slađan Ilić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene