Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U srušenoj zgradi nalazili su se strani vjernici poklonici TB Joshu, poznatog nigerijskog televizijskog propovjednika.


Osamdeset osoba poginulo je u Lagosu gdje se srušila zgrada u vlasništvu slavnog nigerijskog televizijskog propovjednika, prema novim podacima koje su službe sigurnost objavile u četvrtak, tjedan dana nakon drame.

Vezani članci Abia Uchenna Alexandro i Eboh Kenneth Chinedu (Foto: Adi Kebo/Žurnal.info) MUP o slučaju dvojice Nigerijaca: ''Podmirili su dugovanja u hotelu i otišli. Nemamo evidentiran legalan izlaz iz Hrvatske'' Policijska vozila, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica Nigerijaca stigla u Hrvatsku na studentsko prvenstvo, a policija ih je, kako tvrde, otjerala u - BiH: ''Policajac je rekao da će me upucati''

Zgrada Synagogue Church od All Nations srušila se 12. rujna. U njoj su se nalazili strani vjernici poklonici TB Joshue, jednog od najpoznatijih televizijskih propovjednika u Nigeriji.

Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma u utorak je rekao da je u nesreći poginulo 67 njegovih sunarodnjaka.

Nigerija: Desetine mrtvih u sudaru i eksploziji

'Sada imamo podatke o 80 poginulih. Pronađeno je 10 tijela u srijedu navečer. Spašena je 131 osoba', rekao je dužnosnik Nacionalne agencije za upravljenje hitnim situacijama.

Vjerska zajednica odbija navesti identitet i državljanstva osoba koje su se nalazile u zgradi u trenutku rušenja, rekao je.

Službe pomoći su već ukazale na nedostatak suradnje dužnosnika zajednice, koji su im dopustili pristup mjestu nesreće tek tri dana nakon nesreće.

Potraga za preživjelima koja je trebala završiti u srijedu nastavljena je četvrtak, rekao je taj dužnosnik.

Oko 300 južnoafričkih vjernika nalazilo se u zgradi kada se srušila, navele su vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook