Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talibanske prijetnje

Raketa pogodila kuću, poginulo petero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Afganistanu se održava drugi krug predsjedničkih izbora, a talibani su, i prije otvaranja birališta, ispalili još dvije rakete.

Petero djece je poginulo, a šestoro je ljudi ranjeno u subotu u raketnom napadu na istoku Afganistana, zemlje u kojoj se upravo odvija drugi krug predsjedničkih izbora kako bi se izabrao nasljednik Hamida Karzaija.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Robert MIkac ZA DNEVNIK NOVE TV Odlikovani časnik NATO-ove misije u Afganistanu Robert Mikac o prvim porukama talibana: "Vrlo teško im možemo vjerovati. No, postoji jedna svijetla točka..."

Napad u provinciji Khost je uslijedio nakon otvaranja birališta, no glasovanje se normalno odvija, kazao je zamjenik guvernera provincije Abdul Wahed Pathan.

'Raketa koju su neprijatelji jutros ispalili pogodila je kuću u okrugu Alisher. Petero djece mlađe od 13 godina je poginulo, a pet ljudi, uključujući i jednu ženu, je ranjeno. No, izbori se u provinciji normalno odvijaju', kazao je Pathan.

Voditelj izbornog povjerenstva je potvrdio da se glasovanje odvija bez većih problema, navodeći da okrug Tanai i neka birališta u gradu Khostu imaju problem s manjkom glasačkih listića.

'Primili smo dojave o manjku glasačkih listića', kazao je Jusuf Nuristani.

Unatoč talibanskoj prijetnji Afganistanci su u subotu počeli u drugom krugu predsjedničkih izbora birati novog predsjednika u zemlji za koju se ne zna kakav je scenarij čeka krajem 2014. kada se povuku snage NATO-a. Talibani su prije otvaranja birališta ispalili rakete blizu zračne luke u Kabulu pri čemu nije bilo žrtava, objavili su NATO i afganistanske vlasti.


VIDEO Tko je uništio talibansku bazu?

Izbori bi trebali omogućiti prvi prijenos vlasti između dvojice demokratski izabranih predsjednika kao i pokazati da je siromašna zemlja ostvarila dovoljan stupanj stabilnosti dvanaest godina nakon vojne intervencije Zapada kojom je sfu&scarov;en tal}banski fežim. Bfganistanci birBju izmeǑu favorita Abdulaha Abdulaha (53), bivšeg glasnogovornika slavnog zapovjednika Ahamada Šaha Masuda, koji je u prvome krugu dobio 45 posto glasova, te Ašrafa Ganija (65), biv&sca

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene