Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok još nije poznat

Izbio požar u domu umirovljenika: Petero mrtvih, 30 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U domu umirovljenika u Quebecu izbio je požar u kojem je smrtno stradalo pet osoba.

U požaru koji je izbio u domu umirovljenika u mjestu L'Isle Verte u kanadskom Quebecu smrtno je stradalo pet osoba, a 30 ih se smatra nestalima, izvijestila je u četvrtak policija.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

VIDEO Pogledajte kako vatra guta gradić s drvenim kućama

S obzirom na količinu prolivene vode za gašenje požara i temperatura od - 30 u regiji, 'sloj od 10 do 30 cm leda' mjestimično prekriva ruševine, objasnio je Yvon Charron, direktor vatrogasaca. Moguće je da će se broj mrtvih povećati jer je pedeset do šezdeset starijih osoba u domu bilo slabo pokretno, a više od polovice starije je od 85 godina.

Požar je zamijećen nedugo nakon ponoći u domu umirovljenika u mjestu L'Isle Verte u kojemu živi oko 1.400 stanovnika, izvijestile su vlasti. Ondje se u trenutku izbijanja vatre nalazilo između 50 i 60 umirovljenika.

Deset je osoba ozlijeđeno i prebačeno u obližnje bolnice. Uzrok požara koji se vrlo brzo proširio zbog snažnog vjetra, još nije poznat.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene