Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U požaru oštećen jedan od najpoznatijih svjetskih brodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na brodu muzeju Cutty Sark, londonskoj turističkoj atrakciji iz 19. stoljeća, stavljen je pod kontrolu danas rano ujutro.

BBC i Sky News su pokazali slike broda koji je pocrnio od vatre i djelomično je uništen u požaru. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

Gornji most je potpuno uništen, ali se donji dio broda čini očuvanim. Vatrogasci su izjavili da je "veliki dio broda" oštećen.

Vatrogasci su pozvani da interveniraju u 4,45 sata ujutro dok se vatra širila brodom. Bilo im je potrebno sat i pol da požar stave pod kontrolu.

Policija pak kaže da požar koji je izbio na Cutty Sarku "sumnjiv". 

Kako je dodala, na području Greenwicha gdje je brod usidren kretalo se više ljudi.

"Smatramo ovo sumnjivim incidentom. Nemamo nikakvih informacija o sumnjivcima. Svjesni smo da je na tom području bilo više ljudi", kazao je inspektor Bruce Middlemiss.

Na tom brodu, koji je bio usidren na suhom doku u Greenwichu u jugoistočnom dijelu Londona, obavljala se restauracija i trebao je biti otvoren za javnost 2009. godine

Cutty Sark je kliper koji je plovio morima u 19. stoljeću. Posljednje putovanje mu je bilo 1938. godine nakon što je prešao više "čajnih ruta" između Engleske i Kine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene