Obavijesti Video Pretražite Navigacija
okupljanje u požarevcu

Bizarna fešta pogrebnika: Na Grobarijadi hit torta u obliku lijesa sa zabijenim kolcem, hostese u crnom i trubači

Torta u obliku lijesa na Grobarijadi (Foto: Marko Nikolić)
Torta u obliku lijesa na Grobarijadi (Foto: Marko Nikolić) Marko Nikoli?
Aktualno Galerija Torta u obliku lijesa na Grobarijadi (Foto: Marko Nikolić) Torta u obliku lijesa na Grobarijadi (Foto: Marko Nikolić) Foto: Marko Nikoli? Grobarijada u Požarevcu (Foto: Marko Nikolić) - 2 Grobarijada u Požarevcu (Foto: Marko Nikolić) - 2 Foto: Marko Nikoli? Grobarijada u Požarevcu (Foto: Marko Nikolić) - 1 Grobarijada u Požarevcu (Foto: Marko Nikolić) - 1 Foto: Marko Nikoli? Grobarijada u Požarevcu (Foto: Marko Nikolić) - 5 Grobarijada u Požarevcu (Foto: Marko Nikolić) - 5 Foto: Marko Nikoli? +3 Grobarijada u Požarevcu (Foto: Marko Nikolić) - 4 Galerija 1/8 >>
Ovog je vikenda u Požarevcu održana neobična fešta – Grobarijada. Bila je to jubilarna 10. Grobarijada, a ogranizirao ju je Radiša Mihajlović Drnda, jedan od najpoznatijih sprskih pogrebnika.

Početkom studenog pogrebnici se već deset okupljaju na, sad već nadaleko poznatoj, Grobarijadi. Ove je godine jubilarna 10. Grobarijada održana u Požarevcu, rodnom mjestu organizatora i jednog od najpoznatijih balkanskih pogrebnika – Radiše Mihajlovića Drnde, koji kaže da su i pogrebnici ''ljudi kao i svi drugi kojima često zadrhti srce dok rade svoj posao'', piše portal Glas Laktaša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna najskuplje u hrvatskoj Sahrana u Zagrebu skuplja 2000 kuna, pogrebnici se bune: "Ne možemo više podnijeti monopolističko ponašanje!" Slika nije dostupna U POŽAREVCU "Odvest ću ti djecu, a tebe zadaviti!": Nasilni policajac upao u stan bivše supruge i prijetio joj pred prestravljenom djecom

Ovogodišnja je Grobarijada, javlja srpski BBC, okupila oko 250 predstavnika pogrebnih poduzeća. Glavna atrakcija na fešti bila je torta kojom su se okupljeni počastili. Ona je bila u obliku lijesa u koji su prije rezanja zabili kolac. Pored ''lijesa'' našle su se i uplakane hostese koje su na glavama nosile crni veo. Okupljeni su, kao uspomenu na ovu zabavu, dobili privjeske u obliku lijesa i pogrebnih kola, a na fešti su ih zabavljali trubači.

Ispred restorana u kojem su se pogrebnici zabavili bila je postavljena kočija i moderni Mercedes kako bi se vidjelo kako su se nekad prevozili pokojnici, a kako se to radi danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene