Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crne brojke

U potresu i tsunamiju 2011. poginulo i nestalo 18.879 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih i nestalih u Japanu u potresu i tsunamiju 11. ožujka 2011. iznosi 18.879 osoba na dan 6. lipnja, objavljeno je službeno u četvrtak u Tokiju.

U prvim mjesecima nakon drame ukupan broj žrtava procijenjen je na više od 25.000, jer su neidentificirana tijela bila vrlo brojna kao i izjave o nestanku osoba čija tijela nisu pronađena. Zasad je pobrojana 15.861 preminula osoba ali 3018 se još smatra nestalima jer tijela nisu pronađeno. Usporedo nekoliko stotina tijela ostaje anonimno u mrtvačnicama u stanju koje teško može omogućiti prepoznavanje.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

>> Arheolozi pronašli dokaz o najstarijem tsunamiju u pisanoj povijesti!

Zbog tih poteškoća, više od 4000 osoba i dalje je mobilizirano u potrazi i drugim potrebnim akcijama, od kojih više stotina u prefekturi Fukushima gdje su potrage bile složenije zbog radioaktivne kontaminacije nakon nesreće centrale Fukushima Daiichi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene