Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Serijski ubojica

Identificirano pet žrtava njujorškog 'Jacka Trbosjeka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestanak Amerikanke Shannan Gilbert na Long Islandu doveo je do šokantnog otkrića. Tijekom potrage za njom pronađeno je deset raskomadanih tijela te se smatra da su žrtve serijskog ubojice - njujorškog 'Jacka Trbosjeka'.

Identificirano je pet od deset pronađenih žrtava za sada još nepoznatog serijskog uboojice, u medijima poznatog kao njujorški 'Jack Trbosjek'. Nesretnice su 24-godišnja Melissa Barthelemey, 22-godišnja Megan Waterman, 27-godišnja Amber Lynn Costello, 28-godišnja Maureen Brainerd-Barnes i 20-godišnja Jessica Taylor.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Serijski ubojica Radik Tagirov Ubio je 31 ženu, a godinama mu nisu mogli ući u trag: Manijak s Volge sada je osuđen na doživotni zatvor

Policija je ovaj tjedan pronašla traperice, cipele, torbicu, osobnu iskaznicu i mobitel u grmlju u blizini gdje je nestala Shannan na Long Islandu. Priopćili su da je nekoliko metara udaljeno od toga pronađeno sjajilo za usne. Stoga vjeruju da je Shannan pala u kanalizaciju i utopila se te da njezin nestanak nije povezan sa žrtvama njujorškog 'Jacka Trbosjeka'.

Nakon nestanka Shannan u svibnju prošle godine, kada je policija započela potragu za njom, došli su do neočekivanog otkrića. Svako malo nailazili su na raskomadane dijelove tijela. Na kraju se ispostavilo da je ubijeno deset osoba, a do sada je identificirano tek pet – sve žene, većinom povezane s prostitucijom.

>> Raste broj žrtava njujorškog 'Jacka Trbosjeka': Pronašli nove ostatke

Prvo je tijelo pronađeno 11. prosinca 2010. u blizini Ocean Parkwaya, a ubrzo potom u blizini je pronađeno tijelo još jedne žene. To je otkriće potaknulo opsežnu istragu tijekom koje su pronađene još tri skupine ostataka tijela.

Policija je proširila istragu na više od 24 kilometara uz autocestu, a koristili su i više policijskih pasa treniranih za pronalazak tijela, aktivirani su bili vatrogasci i spasioci te posebna vozila kojima je bilo moguće pretraživati područje zaraslim otrovnim bršljanom.

U potragu su se uključili kadeti policijske akademije, a FBI je pružio pomoć u sofisticiranoj opremi kojom je moguće snimiti detalje tla iz zraka te drugu tehničku pomoć.

Dijelove istog tijela nalazili na različitim mjestima

Do travnja, pronađeni su ostaci čak deset žrtava čija su tijela bila raskomadana. Policija vjeruje da je devet od deset žrtava bilo povezano s prostitucijom.

Prve četiri žene pronađene u prosincu 2010. bile su zadavljene i bačene. Glava, ruke i podlaktica žene koja je bila prostitutka u Washington D.C.-u, pronađeni su u ožujku. Identificirana je kao 20-godišnja Jessica Taylor, ali ostale informacije o njoj nisu poznate. Ostatak njezina tijela pronađen je u srpnju 2011. u Manorvilleu, udaljenom više od 70 kilometara od mjesta na kojem su pronađeni prvi ostaci.

Kao Taylor, prve četiri pronađene žene bile su sve stare dvadesetak godina. Posljednji su put viđene kako odlaze na susret s klijentima koje su dogovorile na internetu. Pet je žrtava još uvijek neidentificirano.

Sada se smatra da je za njihove smrti odgovorna jedna osoba. 'Moguće je da se radi o muškarcu između 20 i 35 godina. Psihološki, on vjerojatno ima fantazije koje uključuju i neke seksualne komponente. Ali, radi se o tome da je kod ovakvog serijskog ubojice, uzbuđenje u samom ubojstvu. Ono što ga zapravo pokreće nije seks, već moć nad drugim ljudskim bićem', rekao je Lawrence Kobilinsky forenzičar.

'Bojim se da nikada neće pronaći tu osobu i da će ona nastaviti ubijati djevojke. To je užasan osjećaj', rekla je Melissa Cann, sestra ubijene Maureen Brainard Barnes.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene