Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasna tragedija

Bujica odnijela živote 12 osoba s intelektualnim teškoćama: "Čekali su evakuaciju kad je naišao val, nismo im mogli pomoći"

U milenijskim poplavama koje su pogodile zapad Njemačke stradale su najmanje 103 osobe. Posebno je pogodila vijest o pogibelji 12 štićenika kompleksa za potpomognuti život za osobe s intelektualnim i drugim teškoćama u mjestu Sinzig u pokrajini Falačko Porajnje.

Žrtve su živjele zajedno u sklopu kompleksa za osobe s teškoćama u distriktu Ahrweiler, gdje su stanovale u tzv. životnoj zajednici. Upravitelj kompleksa Stefan Moller za Bild je ispričao što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

"Ovo je užasno. Naši su zaposlenici pretrpjeli tešku traumu, ali i dalje pomažu koliko mogu. Tragaju i za našim nestalim štićenicima na drugoj lokaciji, u Neuwiedu", kazao je.

Objasnio je kako u trenutku naleta bujice osobe u životnoj zajednici nisu bile same.

"Na njih je pazila noćna smjena koja je boravila u susjednoj kući. Na zahtjev vatrogasaca počeli smo ih pripremati za evakuaciju, no dok su vani čekali, naišao je ogromni bujični val i naš zaposlenik nije mogao apsolutno ništa učiniti, nije im mogao pomoći", kazao je.

Svih 12 stradalih imalo je ozbiljne intelektualne i fizičke teškoće, piše Bild.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene