Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlila se rijeka, bujice po ulicama

VIDEO Velike poplave zahvatile središnji Meksiko, na poplavljenom COVID odjelu preminulo 16 ljudi: "Pacijenti nisu mogli primati kisik"

Velike poplave u Meksiku - 1
Velike poplave u Meksiku - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Velike poplave u Meksiku - 1 Velike poplave u Meksiku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Velike poplave u Meksiku - 2 Velike poplave u Meksiku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Velike poplave u Meksiku - 3 Velike poplave u Meksiku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Velike poplave u Meksiku - 4 Velike poplave u Meksiku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Velike poplave u Meksiku - 5 Galerija 1/5 >>
Najmanje je šesnaestero pacijenata bolnice u državi Hidalgu, u središtu Meksika, izgubilo život u poplavama nakon obilnih kiša, priopćila je u utorak meksička vlada.

Meksička vlada objavila je u utorak na društvenim mrežama kako je najmanje šesnaest pacijenata izgubilo život u poplavama koje su pogodile bolnicu u središtu zemlje nakon obilne kiše. "Nakon jučerašnje kiše u Hidalgu izlila se rijeka Tula i poplavila glavnu bolnicu gdje je 16 pacijenata izgubilo život", objavljeno je na Twitteru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Velik dio Meksika zahvatile su jake oborine, osobito u ponedjeljak, zbog čega su se izlile rijeke. Bujice struje ulicama, a gomile ljudi ostale su bez doma.

U poruci s video snimkom Zoe Robledo, ravnateljica meksičkog zavoda za zdravstveno osiguranje koji upravlja bolnicom stradalom u poplavi, kaže da je u ustanovi bilo 56 pacijenata i da ju je voda za nekoliko minuta preplavila, ugrozivši njezin rad.

"Kada je opskrba strujom bila prekinuta u gradu Tuli pacijenti više nisu mogli primati kisik", rekla je Robledo dodajući da je 40 pacijenata preživjelo.

Glasila pišu da su među žrtvama pacijenti oboljeli od covida-19 koji nisu mogli samostalno disati. Na snimkama objavljenim u mjesnim glasilima vide se poplavljena bolnica i medicinsko osoblje koje gura nosila kroz vodu.

Vlasti su rekle da su preživjeli pacijenti prevezeni u druge bolnice na tom području.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene