Policija je u utorak u Philadelphiji s jednog broda zaplijenila drogu u vrijednosti od jedne milijarde dolara, javlja The Guardian. Pronašli su 16,5 tona kokaina.

Galerija


Američka je policija u utorak s broda u filadelfijskoj luci zaplijenila oko 16,5 tona kokaina u vrijednosti od jedne milijarde dolara. Članovi posade odmah su uhićeni i suočit će se s optužbama.

Vezani članci U zagrebačkoj zračnoj luci pronađena četiri kilograma tekućeg kokaina - 4 Kakav ulov u zagrebačkoj zračnoj luci: Srbin pokušao prokrijumčariti otopljeni kokain skriven u – bocama U vodama Venezuele uhićeni Crnogorci s tonom kokaina - 2 Uhićeni Crnogorci: Pali s tonom kokaina na brodu u venezuelskim vodama

Proglasili su to jednom od najvećih zapljena droga u američkog povijesti.

Državni odvjetnik William McSwain na Twitteru je kazao da bi tolika količina kokaina mogla ubiti milijune ljudi.

Kako piše The Guardian, ovo je posljednja u nizu velikih zapljena na istočnoj obali SAD-a. U Philadelphiji su i u ožujku policijski psi nanjušili veliku količinu droge, točnije 538 kilograma kokaina, čija se vrijednost procijenila na 38 milijuna dolara. To je, do ove posljednje, bila najveća zapljena droge u tom gradu u posljednja dva desetljeća.

U veljači su carinici oduzeli skoro 1500 kilograma kokaina u lukama u New Yorku i New Jerseyju.