Svih 18 osoba iz ruskog helikoptera poginulo je kad se letjelica srušila u subotu ujutro na sjeveru Sibira nakon sudara s drugim helikopterom, objavilo je ministarstvo prometa u Moskvi.


Helikopter Mi-8 koji je prevozio, uz tri člana posade, 15 muškaraca koji su putovali na posao na naftnu platformu, sudario se ubrzo nakon polijetanja s opremom za transport materijala obješenom za drugu letjelicu, istaknulo je ministarstvo. Drugi je helikopter potom sletio bez problema.

Vezani članci Sergej Lavrov (Foto: Dnevnik.hr) Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov u samoizolaciji, odgođeni posjeti Srbiji i BiH Sučeljavanje Trumpa i Bidena - 1 Biden rekao da je Rusija globalna prijetnja SAD-u, Kremlj odgovorio: "To je širenje mržnje"

Nesreća se dogodila u postrojenju Vankor, važnom crpilištu ugljikovodika na sjeveru regije Krasnojarsk kojim upravlja nacionalna tvrtka Rosnjeft.

"Po prvim informacijama, druga letjelica iz nepoznatih razloga udarila je u opremu za transport materijala prve letjelice. Potom je pala i zapalila se", priopćilo je ministarstvo.

Helikopter je pripadao ruskoj nacionalnoj tvrtki Utair koja je navela da se nesreća dogodila pri polijetanju iz glavne postaje Vankor, u okrugu Turuhansk. (Hina)