Helikopter (Foto/Arhiva: Igor Kralj/PIXSELL)
Helikopter (Foto/Arhiva: Igor Kralj/PIXSELL)

U okolici Bratunca u istočnoj Bosni u ponedjeljak se navodno srušio helikopter, a na mjesto nesreće upućene su spasilačke ekipe koje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo, potvrđeno je u popodnevnim satima iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.


No, iako su svi BiH mediji prenijeli da je pao helikopter to se ipak nije dogodilo već je došlo do spoja žica na delakeovodu, što je izazvalo snažnu eksploziju. Iz "Elektrodistribucije" potvrdili su da je registriran kvar  na dalekovodu na lokalitetu Konjević-Polja. 

Vezani članci Valentin Inzko Stupio na snagu zakon zbog kojeg Dodik prijeti odcjepljenjem: Za negiranje genocida do pet godina zatvora COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Susjedi drugi dan zaredom bilježe ogroman broj preminulih od korone, dva su grada glavna žarišta

Službene informacije o svemu i dalje nema.

Podsjetimo, prema ranije  dostupnim informacijama, nagađalo se da se letjelica srušila kod mjesta Konjević Polje, a potvrđeno je bilo jedino kako nije riječ o helikopteru iz sastava mirovnih snaga Europske unije (EUFOR).

Iz EUFOR-a su posredstvom Twittera objavili kako su informirani o incidentu, koji su opisali kao "tragični događaj", te kako i njihovi vojnici pružaju pomoć spasiocima.

"Možemo potvrditi da su sve EUFOR-ove letjelice na sigurnom i na broju", priopćeno je iz zapovjedništva EUFOR-a u Sarajevu. 

Iz Ministarstva odbrane BiH rečeno je da srušeni helikopter nije od Oružanih snaga BiH, a nije ni od MUP-a RS niti EUFOR-a, kako pišu BiH portali.