Snažna oluja oštetila je dva tornja na različitim ulazima u Taj Mahal na sjeveru Indije, objavili su dužnosnici u četvrtak.

Galerija


Bhuvan Vikrama, šef regionalnog arheološkog ureda, kazao je da je šteta manja i da će tornjevi biti vrlo brzo obnovljeni. Nitko nije ozlijeđen u padu tornjeva u srijedu navečer.

Vezani članci Plaža Uživali su na plaži, a onda se vrijeme naglo promijenilo, jedva su uspjeli skupiti stvari Uragan Laura u gradu Lake Charlesu Uragan Laura udario obale Louisiane: "Potopit će nas, takvo nešto nijedno živo biće još nije vidjelo. Bit će gore od Katrine"

"Dva mala tornja koja imaju samo ukrasnu funkciju srušila su se kad je vjetar dosegnuo brzinu od 130 kilometara na sat", kazao je Vikrama u telefonskom razgovoru iz grada Agre u kojemu je Taj izgrađen.

Na glavnog mramornoj zgradi nije bilo oštećenja, kao ni na četiri velika minareta koji ga okružuju, dodao je Vikrama.

Oštećeni tornjevi bili su visoki od tri do 4,5 metara i na različitim ulazima za posjetitelje. Zdanje je otvoreno za posjetitelje.

Taj Mahal je sagradio u 17. stoljeću mogulski vladar Džahan-šah kao mauzolej za treću i njegovu najdražu kraljicu Mumtaz Mahal.

Taj Mahal godišnje posjeti sedam do osam milijuna posjetitelja. (Hina)