Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jak vjetar i visoka plima

Smrtonosna oluja pogodila Ameriku, žrtva i 6-godišnji dječak: Zatvorene vladine ustanove, Boston pod vodom

Boston pod vodom (Foto: AFP)
Boston pod vodom (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Boston pod vodom (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Najmanje sedam osoba poginulo je u petak u snažnoj oluji na sjeveroistoku SAD-a gdje vjetrovi pušu 129 kilometara na sat, ulice u Bostonu su poplavljene, letovi prizemljeni a željeznički promet zaustavljen.

Gotovo 1,7 milijun kuća i poslovnih prostora ostalo je bez struje na sjeveroistoku i srednjem zapadu zemlje, kad je oluja poharala istočnu obalu od Virdžinije do Mainea.

Pročitajte i ovo Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led

U Washingtonu su zatvorene vladine ustanove, a vjetar puše više od 96 kilometara na sat.

Zbog iznimno visoke plime bostonske ulice su poplavljene, već drugi put ove godine.

Visok vodostaj pao je poslije podne, no državna meteorološka služba priopćila je da bi Boston mogao ponovno biti poplavljen.

Virdžinijski guverner proglasio je izvanredno stanje te državnu pomoć usmjerio na zajednice koje su pretrpjele štete zbog jakog vjetra.

Žrtve oluje su i 70-godišnji muškarac u Newportu u Rhode Islandu, 11-godišnji dječak u Putnam Valleyu u New Yorku, 44-godišnji putnik u kamionu u Virdžiniji, šestogodišnji dječak u Chersterfieldu u Virdžiniji te 77-godišnja žena u Marylandu.

Svi su oni stradali zbog rušenja stabala. Prema izvješću privatne meteorološke službe AccuWeather tijekom oluje napadalo je 46 cm snijega u dijelovima države New York i Pennsylvanije.

"Sretna sam da su me spasili. Dio kuće mi je pod vodom", rekla je Christine Way-Cotter iz Quincyja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene