Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ozlijeđenih

U oluji na irskom otoku poginuli mladić na kojeg je palo drvo i švicarska turistkinja kojoj je vjetar odnio karavan

Oluja, ilustracija (Foto: AFP)
Oluja, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Oluja Ali koja je u srijedu zahvatila irski otok odnijela je dva života, švicarske turistkinje čiji je karavan odnio vjetar i muškarca koji je poginuo kada se na njega srušilo drvo.

Mladić u dvadesetim godinama umro je od teških ozljeda koje je zadobio kada se na njega srušilo drvo u parku u kojemu je radio u britanskoj pokrajini Sjevernoj Irskoj, priopćila je policija. Drugi muškarac, u 40-im, je ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja" Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

Na zapadu Republike Irske karavan se od siline udara vjetra strmoglavio s ceste na plažu u Claddaghduffu, blizu Clifdena. Policajci su na plaži našli tijelo vozačice, turistkinje iz Švicarske u pedesetim godinama.

Irski predsjednik Michael Higgins je rekao da je "duboko ožalošćen" nesrećom i pozvao stanovnike na oprez, u poruci na Twitteru. 

Oluja koja je u srijedu najviše pogodila sjever Irske i Škotsku, prouzročivši brojnu štetu na irskom otoku sa srušenim drvećem, zatvorenim cestama i s desetcima tisuća kućanstava bez struje, trebala bi oslabjeti i u četvrtak se premjestiti prema sjeveru Engleske i prema Walesu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene