Obavijesti Pretražite Navigacija
Simboli nevidljivi golim okom

U oku Mona Lise pronađena misteriozna slova i brojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci su možda otkrili zbog čega Da Vincijeva Mona Lisa 'ima' život u očima, a ne u osmijehu. Tajna je, u tom slučaju, u sitnim slovima.

Naime, otkrivene su, barem ih tako znanstvenici tumače, minijaturne skrivene poruke tijekom proučavanja slavnog djela Leonarda da Vincija. 'U desnom oku pojavljaju se slovo V, koji bi možda moglo predstavljati slikarovo ime. Čini mi se da se u oku još nalaze slova C i E ili B', rekao je povjesničar Silvano Vinceti.

Pročitajte i ovo Ana i Brian Walshe SUPRUG OPTUŽEN ZA UBOJSTVO Majka objavila posljednje poruke Ane Walshe: "Mama, jel bi mogla sutra doći u Washington? Brian i ja se ne slažemo" Slika nije dostupna Rekonstruirat će joj lice Počinje iskopavanje Mona Lise?

'Golom oku ta slova nisu vidljiva, no uz pomoć povećala lako se vide. Znamo da je da Vinci koristio simbole pa smo sigurni da se radi o skrivenim porukama', dodao je.

Broj 72 ili slovo L i broj 2

Stručnjaci su nakon dugom proučavanja pronašli i broj 72, ili slovo L i broj 2, napisanih u uglu najpoznatijeg portreta starog više 500 godina, koje se može vidjeti u muzeju Louvre u Parizu.

Talijanski stručnjaci detaljno su pregledali Mona Lisu te tvrde da su u njezinim očima skriveni simboli. 'Sada je samo pitanje što oni znače', zaključio je Silvano Vinceti.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene