Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U okolici doma nestale djevojčice otkriveno čak 1.400 seksualnih prijestupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Karen Matthews očajnički poziva otmičara da vrati njezinu kćer, policija ispituje čak 1.400 poznatih seksualnih prijestupnika koji žive u krugu od 30 kilometara od doma obitelji nestale djevojčice.

Karen Matthews ne želi prihvatiti niti pomisao na to da je njezina kći pobjegla od kuće. Vjeruje da se njezinom djetetu trebalo dogoditi nešto zaista 'zlokobno' da se ne bi vratila kući.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava...

Devetogodišnjakinja je nestala 19. veljače, a svaka policijska potraga za njom od tada je propala. 

Detektivi su se posvetili ispitivanju zabilježenih seksualnih prijestupnika koji žive u krugu oko pola sata vožnje udaljenom od obiteljske kuće Matthewsovih u Dewsbury Mooru u zapadnom Yorkshireu.

Ispitano ih je već nekoliko stotina, a policija priznaje kako je naišla na nekoliko tragova.

'Gdje god da se nalazi sigurno je veoma prestrašena. Mislim da nije pobjegla, vjerujem da joj se dogodilo nešto strašno. Osim toga vjerujem da je još uvijek živa', kaže Karen.

Isprva je policija nestanak malene Shannon povezivala s njezinim očuhom Craigom Meehanom.

'Nisam se previše obazirao na to što policija 'prstom upire u mene'. Oni samo rade svoj posao. Mi se i dalje nadamo, molimo i samo želimo da se Shannon vrati kući', kaže Craig.

Policija je sa psima pretražila više od 500 kuća i stanova, ali ništa nisu pronašli.

Shannon je posljednji put viđena kako izlazi iz škole 19. veljače, ali nikada nije došla kući.

Njezina je majka veoma rano istog poslijepodneva nazvala policiju i prijavila nestanak. Transkript njezina poziva objavljen je u medijima. Dok je objašnjavala operateru kako je tražila na svim mjestima na kojima je mislila da može biti u njezinom se glasu jasno mogla razaznati panika.

Objasnila je kako se to jutro nije posvađala sa Shannon, te kako je ne može nazvati jer je djevojčica mobitel ostavila kod kuće.

Policija između ostalog pregledava stotine sati snimljenog materijala s uličnih kamera postavljenih na mjestima gdje se Shannon mogla kretati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene