Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTRAGA U TIJEKU

U Novom Sadu pretučeni članovi zagrebačkog kazališta: "Pitali su jesmo li iz Hrvatske"

Srpska policija
Srpska policija Foto: M.M./ATAImages
Dvojicu članova zagrebačkog Teatra &TD napala je u utorak u ranim jutarnjim satima skupina mladića u središtu Novoga Sada i ozlijedila ih, a nakon liječničke pomoći oni su se tijekom prijepodneva vratili u Hrvatsku.

Hrvatski državljani boravili su u glavnom gradu Vojvodine u povodu gostovanja Teatra &TD i umjetničke organizacije Arterarija iz Zagreba na V. Međunarodnom festivalu jezičnih i etničkih manjina "Synergy".

Ondje ih je napala skupina mladića, a nakon incidenta oni su policiji izjavili da je do napada došlo nakon što su ih mladići u Nikolajevskoj porti presreli i pitali jesu li iz Hrvatske.

Članovi Teatra prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine (KCV) gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede, te su nakon liječničke pomoći pušteni na kućno liječenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U SKLADU S VREMENOM Jedan hrvatski grad odustaje od novogodišnjeg vatrometa: "Želimo zaštititi životinje i okoliš"

Pročitajte i ovo llustracija NIJE SE HTIO ZAUSTAVITI Mladić u Puli pijan i drogiran automobilom bježao policiji pa završio iza rešetaka

Oni su nakon puštanja iz bolnice tijekom prijepodneva otputovali u Hrvatsku, navodi portal 021.rs. Prema saznanjima portala, napad je kvalificiran kao nasilničko ponašanje i traga se za skupinom od četiri do pet mladića.

Za sada nema informacija o tome jesu li su napadači privedeni, a nije se oglašavalo ni tužiteljstvo.

Teatar ITD (&TD) bio je među pet kazališta iz regije koja su sudjelovala festivalu Synergy, koji se održavao od 15. do 19. prosinca u Novosadskom kazalištu. U fokusu ovogodišnjeg festivala bila je ugroženost žena, a od svog osnivanja ova manifestacija bavi se ugroženim kategorijama društva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene