Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Putin tvrdi kako će priznati rezultate predsjedničkih izbora u susjednoj zemlji, a za trenutnu situaciju optužio je SAD.


Pet je osoba poginulo u sukobima ukrajinske vojske i proruskih separatista u Donjecku. Samo dva dana prije predsjedničkih izbora u Ukrajini, ruski predsjednik Vladimir Putin upozorava kako je kriza prerasla u građanski rat, optužujući Washington za svrgavanje predsjednika Janukoviča.

Ukrajina: Kralj čokolade Porošenko pruža nadu biračima

Vezani članci Vladimir Putin primio Aleksandra Vučića u Sočiju (Foto: AFP) Putin s Vučićem u Sočiju: "Naše strateško partnerstvo svakodnevno jača" Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin potpisao zakon o žurnom izdavanju ruskih putovnica Ukrajincima iz pobunjeničkih regija

Tvrdi kako će priznati rezultate predsjedničkih izbora u susjednoj zemlji. Ruska vojska opet je počela s vojnim vježbama na granici s Ukrajinom, a Amerikanci su okončali vojne vježbe u Litvi.

'Vrlo opasno je otvaranje ovog pitanja u sadašnjoj situaciji a još opasnije je korištenje vojske u rješavanju ovih svih referenduma i političkih problema. Nažalost u Ukrajini mi imamo veliki broj ruskih specijalaca koji tu ilegalno borave', rekao je Oleksandr Levčenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook