Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Policija na jugu Njemačke okončala je istragu u slučaju jednog pedofilskog lanca te istražni materijal s podacima preko 1600 osumnjičenih predala državnom odvjetništvu, priopćila je u petak policija u bavarskom Ambergu.


"Digitalni forenzičari su na temelju prijave pet mjeseci pratili razmjenu materijala s pedofilskim sadržajem preko jedne platforme za razmjenu poruka", priopćio je Dominic Stiegler iz policije u Ambergu.

Vezani članci Žaruljice za auto, ilustracija Rus u pet godina iz tvornice žarulja pokrao 67 kila zlata, prvo priznao, a onda se predomislio Olaf Scholz (Foto: AFP) Tko će naslijediti Angelu Merkel? Na zadnjem sučeljavanju uoči izbora potencijalni nasljednici odmjerili snage

Na temelju prikupljenih podataka se zbog razmjene pedofilskog materijala sumnjiči preko 1600 osoba u Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji i SAD-u. Njima prijete zatvorske kazne od najmanje jedne godine.

Prema priopćenju policije mnogi od sudionika u zatvorenim grupama za razmjenu materijala su maloljetnici.

"Pored osoba koje naginju pedofiliji ovdje se često radi o djeci i mladima koji neoprezno preko grupa za komunikaciju šalju ovakve slike te tako čine kaznena djela", rekao je Peter Kraemer iz policije u Ambergu.

Njemačku posljednjih mjeseci potresa nekoliko velikih skandala povezanih sa seksualnim zlostavljanjem djece i raspačavanjem pedofilskog materijala.