Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preci bili politički aktivni

U Njemačkoj otkrivena loza od koje potječe Barack Obama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu posjeta američkog predsjednika Baracka Obame Njemačkoj, objavljeni su podatci koji dokazuju da je 44. američki predsjednik djelomično i njemačkog podrijetla, priopćila je internetska stranica Ancestry, a prenose njemačke novinske agencije.

'Barack Obama izravni je potomak Johanna Conrada Woellflina koji je iz Besigheima nedaleko od Stuttgarta 1750. emigrirao u Ameriku', zaključuje Ancestry na svojim stranicama. Obamin predak u šestom koljenu nastanio se u Pennsylvaniji te je svoje njemačko prezime amerikanizirao u Wolfley.

Pročitajte i ovo Juliette de Causans Pljušte žestoke reakcije FOTO Ni majka je ne bi prepoznala! Pogledajte kako je političarka retuširala svoje fotografije za predizborne plakate Slika nije dostupna Nakon kratke i teške bolesti Preminuo Slavko Degoricija, bivši saborski zastupnik i jedan od osnivača HDZ-a

I preci današnjeg američkog predsjednika pokazivali su smisao za političko djelovanje. Kako javlja agencija AP, djed Johanna Conrada Woellflina bio je gradonačelnik mjestašca Orsingen a otac vitez u službi princa Eugena te se borio protiv vojnika Osmanskog Carstva kod Temišvara. Stanovnici Besigheima s oduševljenjem su reagirali na vijest o slavnom potomku njihova mjesta. Klaus Schrempf, vijećnik mjestašca koje uglavnom, zbog dobro učuvane gradske jezgre živi od turizma ali i od vinogradarstva, smatra da je ovo dobra vijest i za čitavu regiju Švapsku. 'Stanovnici Švapske mogu biti ponosni', rekao je Schrempf.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene