Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemska policija objavila je u ponedjeljak da je razotkrila bandu kradljivaca iPhonea, rumunjskih državljana, koji su krali pametne telefone tako da su iz svojega automobila u vožnji uskakali u kamione kojima su se telefoni prevozili.


Pet Rumunja uhićeno je ovog vikenda u ljetovalištu blizu njemačke granice, nakon krađe iPhonea u vrijednosti od 500.000 eura. Telefone su ukrali ulazeći u stražnji dio kamiona koji je vozio po autoputu A73 na jugoistoku Nizozemske, doznaje se od istog izvora.

Vezani članci Policija, ilustracija Uhićeni serijski kradljivci: Krali su po cijeloj Hrvatskoj, napravili štetu od 79.000 kuna Ilustracija (Foto: Getty Images) Provalile u trgovinu za odrasle, ali nisu došle po ono što mislite

U noći između 24. i 25. srpnja skupina muškaraca automobilom se približila kamionu, potom su otvorili krov i popeli se u kamion, precizirala je policija u priopćenju.

Jedan od njih uspio je otvoriti stražnji dio kamiona i počeo izvlačiti kutije s pametnim telefonima, koje je dodavao partnerima u automobil, dodaje policija. Najmanje 17 sličnih krađa, gotovo uvijek iPhonea, zabilježeno je posljednjih godina u Europi po "rumunjskoj metodi".

Petorica uhićenih muškaraca stara su između 33 i 35 godina. (Hina)