Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Nigeriji oteta 3-godišnja Britanka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jugu Nigerije naoružani muškarci oteli su 3-godišnju Margaret Hill, kćer Britanca i Nigerijke. Djevojčica je oteta na putu u školu.

Nigerijske vlasti izvijestile su da je Margaret jutros, oko 7 i 15 po lokalnom vremenu, oteta iz automobila koji je zapeo u prometnoj gužvi. Nekoliko napadača razbilo je prozor na automobilu kroz koji su potom izvukli 3-godišnjakinju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Nigerijski otmičari pustili 3-godišnju djevojčicu Slika nije dostupna Nigerija: Otmičari prijete ubojstvom 3-godišnjakinje

U Britanskom veleposlanstvu nisu željeli dati informacije o roditeljima. Jedni izvori tvrde da je otac djevojčice Britanac na radu u Port Harcourtu, no nije poznato za koju tvrtku radi. Drugi pak  kažu da je vlasnik bara u Port Harcourtu iz kojeg je u kolovozu 2006. također oteto nekoliko stranih radnika.

"Kontaktiramo s nigerijskim vlastima i s obitelji otete djevojčice", rekao je glasnogovornik. 

Otmice su u Nigeriji odavno svakodnevica. U zatočeništvu je trenutno više od 10 stranaca, a preko 200 ih je oteto od početka 2006. Ipak, otimanje žena i djece nije uobičajeno. Najčešće se otimaju muški zaposlenici velikih, internacionalnih kompanija za koje se pretpostavlja da imaju novca za otkupninu. Dobra je stvar što se taoci uglavnom puštaju na slobodu neozlijeđeni. 

Ovaj se incident dogodio jedva dan nakon što je oteto 5 stranaca koji su radili za naftnu komapniju Shell. Ni za njih niti za otmicu 3-godišnje Britanke još nitko nije preuzeo odgovornost, no pretpostavlja se da su ih oteli pripadnici Pokreta za oslobođenje delte Nigera (MEND).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene